A Travellerspoint blog

Kaartje van Neuquén tot Cordoba

sunny
View Zuid-Amerika on Lisake's travel map.

Posted by Lisake 11:55 Archived in Argentina Comments (0)

San Luis

de stad van de gratis WIFI voor iedereen en het carnaval van Rio de Janeiro

sunny 32 °C
View Zuid-Amerika on Lisake's travel map.

Na wat proberen te autostoppen op verschillende plaatsen geven we het op en gaan met de bus naar San Luís. In San Luís staat Alejandro van couchsurfing ons op te wachten. Hij neemt ons mee naar zijn huisje in Ciudad de la Punta, iets buiten de hoofdstad. Pal voor zijn deur staat één van de vele WIFI-antennes die de hele provincie van gratis internet moeten voorzien. Het internet werkt niet altijd en is heel traag, maar het is de geste die telt hé.

IMG_9087.jpg

In het huis van Alejandro leren we nog heel wat andere couchsurfers kennen, en komen we ook oude bekenden tegen. Fania uit Rio de Janeiro hebben we voor het eerst ontmoet in Punta Arenas, daarna hebben we in Mendoza samen een ijsje gegeten, en ook nu eten we een lekker ijsje. Het is zo warm dat we enkel aan ijsjes kunnen denken.

IMG_9216.jpg

Fania is niet de enige Carioca (inwoners van Rio de Janeiro) in San Luís. De stad heeft namelijk een heel leger Carioca's ingehuurd om hier het carnaval van Rio de Janeiro te komen vieren. Dat kunnen we uiteraard niet missen en we wonen het spektakel bij van op de eerste rij.

large_IMG_9115.jpgIMG_9161.jpgIMG_9168.jpg

Na een weekje San Luis is het tijd om te vertrekken naar Córdoba.

Posted by Lisake 15:11 Archived in Argentina Comments (0)

Mendoza en vendimia, feest van de wijnoogst

sunny 35 °C
View Zuid-Amerika on Lisake's travel map.

Van bij Lago Correntoso vertrekken we al liftend richting Mendoza.

IMG_9012.jpg

Met veel tussenstops en een nachtje slapen in Neuquén en in een tankstation komen we twee dagen later aan in Mendoza. Doodmoe slapen we de hele namiddag en nacht. We worden wakker in het feest van de vendimia. We bellen eerst naar ons Anneke die jarig is op 5 maart en daarna gaan we de feestende stad verkennen. Mendoza is een vrij moderne stad, al een paar keer heropgebouwd na zware aardbevingen. De stad, en ook een groot deel van de provincie is volgeplant met bomen, en overal zijn irrigatiekanalen aangelegd. Het is ongelooflijk te horen dat deze groene provincie in werkelijkheid een getransformeerde woestijn is. Naast bomen zijn er ook heel wat wijngaarden, die net nu geoogst worden, vandaar het feest van de vendimia.
De vendimia is verbonden aan een misverkiezing, die begint met het voorstellen van de missen in een optocht met versierde karren, waarbij de missen allerlei lekkers gooien naar de toeschouwers. Veel druiven kunnen we niet vangen, maar wel ons avondmaal, een pakje macaroni en een zakje verse oregano.

IMG_9029.jpg

Na al de drukte gaan we even uitrusten in de thermen van Cacheuta.

large_IMG_9047.jpgIMG_9048.jpg

Posted by Lisake 14:40 Archived in Argentina Comments (1)

San Carlos de Bariloche en nog meer naar het noorden

sunny 25 °C
View Zuid-Amerika on Lisake's travel map.

Dinsdag 23 februari iets voor 8 uur staan we een kruispunt te autostoppen richting Rio Mayo. We moeten tot iets na 9 geduld hebben, wanneer we een lift krijgen tot 90 km verderop, in the middle of nowhere. Gelukkig komt er na een half uurtje eindelijk een auto langs die stopt en ons tot in Rio Mayo brengt. Daar neemt een grote camion ons mee, eerst zogezegd enkel tot aan het kruispunt, maar uiteindeljik brengt hij ons tot in Bariloche, waar we laat 's avonds aankomen. We zoeken een hostal, dat is niet zo moeilijk, want Bariloche is heel toeristisch. Na een dagje rust en een uitstapje naar de luchthaven (ivm onze terugvlucht die we willen uitstellen) maken we onze rugzak klaar voor een paar dagen trekking in Parque Nacional Nahuel Huapi.

IMG_8907.jpg

Met de bus gaan we naar Lago Gutierrez, waar onze tocht begint. Via een prachtig oerbos stijgt het pad naar de op 1700 meter gelegen refugio Frey. Spijtig genoeg komen we onderweg heel wat lege plekken zwartgeblakerde bomen tegen, bosbranden... onvoorzichtige toeristen of geldlustige skipisteuitbaters, wie zal het zeggen. Na een lange dag stappen in de zon zetten we ons tentje op iets boven de refugio, met zicht op de lagune. We leren Rebecca en Koen uit Lier kennen.

large_IMG_8934.jpg

De volgende dag gaan we op stap naar de Refugio bij lagune Jacob. Het wordt een zware dag, met heel wat geklauter over steile rotsen en afdalingen via losliggend puin.

large_IMG_8952.jpg

In een vallei tussen het dalen en klimmen in verfrissen we ons even in een waterval. Ik ben blij als we eindelijk ons tentje kunnen opzetten. Deze nacht werd Chile getroffen door een zware aardbeving, wij hebben er in ons tentje niets van gevoeld.

De volgende dag kiezen we voor de iets gemakkelijkere, maar lange afdaling via een steeds groter wordend beekje, terug naar de bewoonde wereld.

large_IMG_8982.jpglarge_IMG_8994.jpg

Na een nachtje uitrusten vertrekken we autostoppend naar Villa La Angostura, waar we een lekker ijsje eten. We nemen de bus tot aan Lago Correntoso, waar we kamperen. Esteban staat vroeg op om te gaan vissen in het meer, maar dit keer geen geluk, er komt geen vis op tafel. De douches van de camping zijn extra te betalen, dus ik neem een verfrissende duik in het ijskoude meer.

large_IMG_9001.jpg

's Avonds als we al aan het indommelen zijn, begint ons tentje plots te bewegen. We hebben al snel door dat het niet ons tentje is, maar de aarde eronder. Na 10 seconden is de beving voorbij, wij komen er gelukkig met een klein beetje verschieten vanaf.
De volgende ochtend vertrekken we alweer al autostoppend. In San Martin de los Andes nemen we een korte pauze voor een middageten. In dit toeristisch dorpje is overnachten vrij duur, dus we gaan verder. Via Junin de los Andes, komen we uiteindelijk in Neuquen, waar ik nu in mijn bedje ga kruipen.

Posted by Lisake 00:08 Archived in Argentina Comments (1)

Perito Moreno

Gek zijn doet geen zeer!

sunny 15 °C
View Zuid-Amerika on Lisake's travel map.

Na een lang dagje autostoppen, over de keitjes en modder van de ruta 40, komen we vrij laat aan in een toeristisch onbelangrijk stadje: Perito Moreno. Bij toeval vinden we de mini-camping van Raul, een vrij rare man die ons eerst wat afschrikt. We gaan gehoorzaam zitten en krijgen allerlei lekkers voorgeschoteld, Raul wil van geen nee horen. Als we de commentaren in het gastenboek lezen, worden we gerustgesteld. Iedereen in zijn eigen taal (duits, engels, nederlands, frans, hebreeuws, en nog veel meer) beschrijft Raul als knettergek, maar een goed mens die je volpropt met lekker eten. Raul laat ons slapen in de 'bunker' in zijn tuin, zo moeten we ons tentje niet opzetten in de regen.

IMG_8804.jpg

Naast de bunker beschikt deze mini-camping over een grote groententuin met tomaten, erwtjes, aardappelen, bieslook, look, spinazie, allerlei soorten sla en nog veel meer.

large_IMG_8807.jpg

De volgende dag leren we Stella kennen, de advocate van het stadje, die ons uitnodigt bij haar te logeren en wat uit te rusten voor we verder trekken. Samen met Raul en zijn lekker eten overtuigen ze ons, en wat 1 nachtje zou zijn, wordt een weekje Perito Moreno.

large_IMG_8805.jpg

We leren ook nog Ariel kennen, een bevriende advocaat en vrede-rechter (een jongeman van 30!), die ons meeneemt naar de campo van zijn vader.

IMG_8833.jpg

We gaan wat wandelen in de buurt en hij neemt ons mee naar een grot met afdrukken van handen zoals in de toeristische grot Cueva de las Manos iets verderop. Deze grot is echter niet toeristisch en dus volledig gratis.

large_IMG_8849.jpg

's Zondags vertrekken we met Ariel en Stella en een half lammetje naar Los Antiguos. In een rustige camping maken de mannen een vuurtje, en wordt het lammetje klaargemaakt op de typisch argentijnse manier.

IMG_8887.jpg

Na nog een dagje koken met Raul (pruimenconfituur, pizza's en pannenkoekencanneloni's) maken we onze rugzak klaar om verder te trekken naar het noorden.

large_IMG_8899.jpg

Posted by Lisake 23:28 Archived in Argentina Comments (0)

(Entries 36 - 40 of 62) « Page .. 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 .. »