A Travellerspoint blog

Paardrijden in Cafayate

sunny
View Zuid-Amerika on Lisake's travel map.

Posted by Lisake 17:10 Archived in Argentina Comments (2)

Cafayate, streek van de wijn en de paardjes

sunny
View Zuid-Amerika on Lisake's travel map.

large_IMG_0208.jpg

In Cafayate logeren we bij Jorge, bijnaam El Negro, vriend van Esteban. We logeren in een prachtige Finca, midden in de wijngaarden. Ze verhuren hier ook kamers of het hele huis aan toeristen, tip voor jullie volgende reis misschien?

http://www.fincalaindustria.com.ar/

Ze hebben hier heel wat paardjes, dus Esteban leert mij paardrijden.

IMG_0211.jpglarge_IMG_0287.jpglarge_IMG_0302.jpg
large_IMG_0276.jpg

Posted by Lisake 16:50 Archived in Argentina Comments (1)

Autostop van Belén naar Cafayate

sunny
View Zuid-Amerika on Lisake's travel map.

Posted by Lisake 12:34 Archived in Argentina Comments (0)

Belén, Londres en Shincal

sunny 25 °C
View Zuid-Amerika on Lisake's travel map.

Van Fiambalá vertrekken we al autostoppend naar Belén, waar Antonio van couchsurfing ons opwacht. Antonio en zijn familie maken allerlei soorten poncho's en andere geweven stoffen, allemaal artesanaal. Het is de gewoonte dat al de couchsurfers met zijn poncho's op de foto gaan, voor op zijn website (http://avarantonio4.blogspot.com/).

DSC07053.jpg

large_IMG_0154.jpg

Belén is een rustig dorpje, vlakbij Londres, de eerste nederzetting van de spanjaarden in de provincie Catamarca en de tweede in het hele land. Het is hier veel groener dan in het dorre woestijnachtige Fiambalá.
We nemen de bus naar de ruïnes van El Shincal.

large_IMG_0108.jpgIMG_0119.jpgIMG_0076.jpg

Het staat vol cactussen van allerlei soorten, waartussen heel wat vlinders rondvliegen.

IMG_0090.jpgIMG_0091.jpgIMG_0092.jpgIMG_0093.jpglarge_IMG_0088.jpg

Antonio brengt ons op zijn wankel mobiletje naar de de baan waar we autostoppen naar Cafayate.

IMG_0155.jpg

Posted by Lisake 15:43 Archived in Argentina Comments (0)

Visum-uitstapje naar Chile

Paso de San Francisco op bijna 5000 meter hoogte

sunny 20 °C
View Zuid-Amerika on Lisake's travel map.

We waren al klaar om verder te reizen naar Salta, toen ik plots aan mijn visum dacht. Binnen een kleine maand vervalt dat, een beetje kort om tot in Bolivië te geraken, want in Salta heeft Esteban veel vrienden. We gaan daarom eerst een uitstapje maken naar Chile. We zijn hier 'vlakbij' de grens met Chile, op ongeveer 200 km van Fiambalá ligt de grens en de Chileense douane ligt nog zo'n goede 100 km verder. Tot aan de grens is er asfalt, maar daarna alleen nog maar zandweg. We weten dat er uiterst weinig verkeer is, daarom vertrekken we al vroeg. Rond 8 uur staan we te autostoppen, maar we moeten tot 12 uur wachten voor we een lift krijgen. Het landschap is prachtig. Naarmate we hoger de Andes inklimmen is er steeds minder begroeiing. Eerst is er nog wat dor geel gras, en verder groeit er zo goed als niets meer. Hier en daar komen we een paar guanaco's en vicuña's, wilde ezeltjes en ook een vos tegen. We bereiken een maximale hoogte van 4750 meter, maar de bergen naast ons zijn tot 6000 meter hoog.

large_IMG_9798.jpgIMG_9813.jpglarge_IMG_9819.jpg

We komen bij de chileense douane rond 4 uur in de namiddag, te laat om dezelfde dag nog terug te komen. Gelukkig zijn de chilenen veel vriendelijker dan de argentijnse douaniers. De Argentijnen behandelden ons zowat als drugsdealers, we zijn volledig besnuffeld door de honden en we moesten bijna onze rugzak leegmaken. De Chilenen doen alleen wat moeilijk over de rozijnen die we meehebben. Daar mogen we Chile niet mee binnen, dus we eten ze meteen op. Het is wat absurd, want we gaan Chile helemaal niet binnen, we blijven hier op de douane overnachten. De douane ligt al wat lager, maar nog altijd op zo'n 3500 meter. Ze bieden ons het ziekenkamertje aan, omdat het 's nachts tot -15° kan worden. We koken wat rijst en de kou jaagt ons al snel onze warme slaapzak in.

large_IMG_9852.jpgIMG_9865.jpg

De volgende ochtend staan we al vroeg op om een wandelingetje te maken naar de zoutvlakte vlakbij. De Salar de Maricunga is een enorm grote zoutvlakte waarvan het uiterste puntje net naast de douanepost ligt.

large_IMG_9872.jpgIMG_9873.jpg

De douaniers nodigen ons nog uit voor een kopje warme koffie en na een uurtje zijn de twee eerste vrachtwagens daar. Ze nemen ons mee naar Argentinië.

IMG_9888.jpg

Na bijna 80 km, zo'n 2 uur later denk ik er plots aan dat mijn paspoort nog niet was afgestempeld om Chile buiten te gaan. Er komt net een tegenligger langs, die ons mee terug neemt. In al de haast ben ik ook nog mijn kruik in de camion vergeten. Stempel in het paspoort en wachten op de volgende voorbijganger. We krijgen een lift van een leuk koppel uit Cordoba. We stoppen nog een paar keer voor de foto en 's avonds laat komen we aan in Fiambalá.

large_IMG_9936.jpg

Een grote lagune van zout water op meer dan 3000 meter hoogte. Er vlak naast zijn een paar warmwaterbronnen.
large_IMG_9953.jpg
large_IMG_9949.jpg

We gaan weer aankloppen bij Audrey, Omar en Sara. We zijn net op tijd terug om de verjaardag van Audrey te vieren. Natuurlijk met asado, veel wijn, bier, pisco sour en taart...

IMG_0024.jpg

Posted by Lisake 11:48 Archived in Chile Comments (0)

(Entries 26 - 30 of 62) « Page 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 .. »