A Travellerspoint blog

Reiskaartje van de laatste week en half

sunny 15 °C
View Zuid-Amerika on Lisake's travel map.

Posted by Lisake 15:26 Archived in Bolivia Comments (1)

Salta in beeld en geluid

semi-overcast 18 °C
View Zuid-Amerika on Lisake's travel map.

Onze vrienden de papegaaien van Yola:

Boliche Balderrama:

Folklore op de Plaza 9 de Julio:

Dansende paarden op de paardenexpo:

Posted by Lisake 17:58 Archived in Argentina Comments (0)

Salta

semi-overcast
View Zuid-Amerika on Lisake's travel map.

We zijn ondertussen al enkele weken in Salta, stad waar Esteban lang gewoond heeft in zijn tienerjaren. We worden dan ook overal hartelijk uitgenodigd om te komen logeren. Eerst werden we ontvangen bij Anita, lief van El Negro van Cafayate, zij is zelf uit Tucuman. Anita vertelt ons wat over haar werk bij een katholieke groepering. Als ik het goed begrijp, is het iets zoals onze chiro, maar veel meer gericht op religie. We horen ook over een bij ons onbekende organisatie "Un techo para mi país" http://www.untechoparamipais.org, "een dak voor mijn land". Deze organisatie is aanwezig in heel wat latijns-amerikaanse landen, met tot doel de levensomstandigheden in de sloppenwijken te verbeteren en op termijn de sloppenwijk volledig doen verdwijnen. Ze werken met vrijwilligers aan een nieuwe wereld voor heel wat mensen. Ze bouwen eenvoudige woningen en helpen de mensen verder om werk te zoeken, hun creatieve talenten te benutten en hun geld te beheren, om op termijn een deel van hun woning te kunnen terugbetalen.

Onze volgende gast"familie" is een schoolvriend van Esteban, Juan Pablo, zijn vrouw Loli (Dolores) en dochterje van 4 maand Juana. Ze wonen in één van de weinige flatgebouwen in Salta. Omdat Salta in zijn geschiedenis al heel wat aardbevingen heeft meegemaakt, bestaan de meeste huizen uit 1 of zelfs geen verdiepingen.

IMG_0463.jpg

We gaan Salta verkennen en maken heel wat foto's van de typische huisjes met balkonnetjes.

large_IMG_0387.jpglarge_IMG_0378.jpg

De herfst is in het land!

large_IMG_0377.jpg

We gaan ook heel wat vrienden en familie bezoeken. Ons eerste familie bezoek is bij nonkel Guaipo en tante Mecha, waar we heel wat oude foto's te zien krijgen.

large_IMG_0428.jpg

Baile de jovencitas (2000): Introductie van de jonge meisjes van 15 in de gemeenschap van Salta. Van links naar rechts: Francisco, bijnaam Pana (broer van Esteban), neef Guaipo, Esteban!, nicht Mechi (bijnaam voor Mercedes), tante en nonkel
large_IMG_0433.jpg

Esteban en zijn zus María Antonia lang geleden
large_IMG_0440.jpg

In Salta zijn er nog heel wat gaucho's en jaarlijks zijn er een paar belangrijke paardenexpo's. We hebben geluk, het is net de beurt aan de caballos peruanos de paso. Er is een hele competitie waarbij de beste raspaarden worden uitgekozen en op de laatste dag is er ook jineteada, de paardenrodeo die we ook al in Puerto Madryn gezien hebben.

large_IMG_0593.jpg

Moderne gaucho's hebben ook een gsm!
large_IMG_0591.jpglarge_IMG_0632.jpglarge_IMG_0694.jpg

Na een week in Salta verhuizen we voor de tweede keer naar het huis van de familie García-Mansilla's. We maken kennis met nonkel Manuel Rafael (neef van Esteban zijn papa), tante Maria Inés de Uriburu en achternicht Clara en -neef Alfonso. We worden ontvangen als deel van de familie en mogen al meteen helpen met het aanvullen van de familiestamboom. Als het weekend eraan komt, is het tijd voor leuke feestjes! Samen met Clara gaan we naar een verjaardagsfeestje, waar we nog een andere neef van Esteban tegenkomen. Ik ga dus maar meteen met mijn nieuwe neef en nicht op de foto:
IMG_0585.jpg
Om jullie een idee te geven hoe plezant het feestje was hebben we een filmpje gemaakt.

Kleine anecdote: na het uitblazen van de kaarsjes viel de taart op de grond, en probeerden enkele borrachos (mensen die te veel fernet gedronken hebben), waaronder Esteban, de taart in elkaars gezicht te gooien! Dat is gelukkig niet gelukt en we hebben toch nog een stukje taart kunnen eten hihi

Posted by Lisake 17:02 Archived in Argentina Comments (0)

Laatste dagen in Cafayate


View Zuid-Amerika on Lisake's travel map.

Paardrijden in Cafayate:

IMG_0337.jpg
large_IMG_0339.jpg
large_IMG_0349.jpg

Cafayate in de verte:

large_IMG_0359.jpg

Autostop van Cafayate naar Salta, via prachtige landschappen:

large_IMG_0370.jpg

Posted by Lisake 16:55 Archived in Argentina Comments (0)

Filmpjes


View Zuid-Amerika on Lisake's travel map.

Voor meer filmpjes, klik hier: http://www.travellerspoint.com/member_video_gallery.cfm?user=Lisake

Posted by Lisake 09:01 Comments (0)

(Entries 21 - 25 of 62) « Page 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 .. »