A Travellerspoint blog

Lima, Huanchaco en Piura, het noorden van Peru

overcast
View Zuid-Amerika on Lisake's travel map.

Van Cuzco ging onze reis verder naar Lima, met een lange busrit van zo´n 24 uur. In Lima komen we terecht bij couchsurfer Camilo, die zijn deuren open heeft voor elke couchsurfer die aanbelt. We leren er onder andere drie jongeren van Israel kennen: Nitai, Shani en Lail. Samen gaan we op stap, koken we typisch israelisch eten, of doen we een picknick in het duurste shopping center van Lima, uiteraard in Miraflores.
Veel is ons niet bijgebleven van de stad Lima zelf. Het is een grote, enorm grote stad, altijd grijze en bewolkte hemel, heel chaotisch, en gevaar kan om elke hoek liggen te kijken. Vlak naast ons werd een vriendin van haar portefueille bestolen en niemand heeft er iets van gemerkt.
Wat Esteban het meest is bijgebleven is het eten uiteraard! De peruaans ceviche.

Van Lima nemen we een bus naar Trujillo, vanwaar we direct doorreizen naar Huanchaco, een klein stadje aan de peruaanse kust. In Huanchaco zijn we te gast bij Carmen, een Engelse die al een jaar of twee in dit surfplaatsje woont. Ik moet er de eerste dagen in bed blijven, door een bacterie die mij in Lima is binnengeglipt via het water. Wanneer ik weer iets beter ben, gaan we uiteraard vis en zeevruchten eten, wandelen langs het strand en slenteren op de markt. Huanchaco is heel aangenaam en rustig, maar we zijn er aangekomen op de verkeerde tijd van het jaar. Het is er het grootste deel van de tijd bewolkt. Als de zon er doorkomt, warmt het wat op, maar meestal is het te fris om zeewater aan te raken. We moeten dan ook al de surfscholen teleurstellen, die niets liever willen dan ons een paar lessen surfen te verkopen. Huanchaco zou volgens zijn inwoners de plaats zijn waar het surfen op de golven werd uitgevonden. Het zou allemaal ontstaan zijn door hun typische bootjes gemaakt van totora-riet: de caballitos de totora. Ooit zou een vader voor zijn zoontje een mini-caballito gemaakt hebben, zodat hij zich niet moet vervelen terwijl papa vist. De kleine zou zo voor het eerst een soort van ´surfen´ hebben uitgevonden. Of het surfen eigenlijk in Hawai of in Huanchaco is uitgevonden, zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar het is toch een mooi verhaaltje.

Van Huanchaco leidt ons pad naar Piura, een stad in het noorden van Peru. Veel meer dan een slechte herinnering is Piura niet. Op weg naar de terminal, in een taxi, werden we onderbedreiging van een wapen een paar 30 kilogram lichter gemaakt. Na een hele papierwinkel bij de politie, nemen we een directe bus naar Guayaquil, in Ecuador.

Posted by Lisake 12:49 Archived in Peru

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint